matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Witam:
witam, mam problem z obliczniem modułu z liczby: −2e
3i
w jaki sposób to zrobić?
11 lut 02:38
Adamm:
|−2e
3i
| = |−1|•|2|•|e
3i
| = 1•2•1 = 2
11 lut 05:24
Adamm:
e
it
to są punkty leżące na okręgu − z modułem równym 1
11 lut 05:25