matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zdefiniuj relacje równoważności
Werka:
Zdefiniuj relacje równoważności odpowiadającą następującym podziałom zbioru A A={a,b,c,d,e} podział B={a,b,c} C={d,e}
10 lut 23:46
chichi:
R={ (a,a), (b,b), (c,c), (a,b), (a,c), (b,a), (b,c), (c,a), (c,b), (d,d), (e,e), (d,e), (e,d) } Narysuj sobie diagram lub macierz tej relacji
10 lut 23:55
Werka:
super, dzięki!
11 lut 00:04