matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MARTUSIA:
A i B są zdarzeniami losowymi, takimi, że B⊂A, P(A)=0,8 i P(B)=0,5. Oblicz P(A∪B).
2 mar 18:53
M:
26 kwi 22:06
marusia:
B⊂A to P(AUB)= P(A) P(AUB)=0,8
26 kwi 22:40