Geometria analityczna
Byczqu: Zad 1
a)
W trójkącie ABC dane są: A = (8, 0), B = (−1, −1) i C = (3, −5). Oblicz długości boków tego
trójkąta.
Oblicz pole powierzchni tego trójkąta.
b)
Oblicz długość promienia okręgu opisanego na tym trójkącie.
Zad 2
Proste (m − a + 2)x + 12y − 8 = 0 i 9x + (m − a − 26)y − = 0 są prostopadłe.
Podaj najmniejsze możliwe m.
Dane:
a = 5
9 lut 14:25
Byczqu: Zad 2
Proste (m − a + 2)x + 12y − 8 = 0 i 9x + (m − a − 26)y − 72 = 0 są prostopadłe.
Podaj najmniejsze możliwe m.
Dane:
a = 5
Mała poprawka w zadaniu.
9 lut 14:42
6latek: Niech proste maja rownania
Ax+By+C=0
A1x+B1y+C1=0
Warunek prostopadlosci tych prostych
A*A1+B*B1=0
9 lut 14:52
6latek: Zadanie nr 1 masz wzory w tablicach maturalnych .
9 lut 14:53
piotr: 1a) |AB|= √(xA−xB)2+(yA−yB)2
itd
P= |−xB yA+xC yA+xA yB−xC yB−xA yC+xB yC|/2
9 lut 15:04