hmm..
:))): W sześcianie o krawędzi 6cm od każdego wierzchołka odmierzono na krawędziach odcinki po 2cm,
następnie ich końce połączono odcinkami i powstałe w ten sposób naroża odcięto. Oblicz Pc i V
powstałej bryły. Proszę o pomoc
2 mar 18:52
Waeva but neva say neva:

Pc=6a
2=216cm
3−8*Pcostrosłupów
Teraz trza obliczyć pole pow pods tego ostrosłupa(będzie coś3
√8) i jego h a potem z tego V.
(Jutro dokończe..)
3 mar 01:35
Basia:

to co narysowałam to jest sześcian o boku 2
to czerwone to twój ostrosłup
h
o=2
P
b = 6*6
2−8*P
po+8*P
ABC
tr.ABC jest równoboczny o jego bok b=2
√2
P
b = 6*36−8*2+8*2
√3=....
3 mar 01:50