Zwrot wektorow
6latek:

Mowimy ze dwa wektory ma ten sam zwrot jesli rowne im wektory P
0P
1 i P
0P
2 o wspolnym
poczatku P
0 leza na jednej polprostej o poczatku P
0
Jesli przy opisanym przesunieciu wektory P
0P
1 i P
0P
2 leza na roznych polprostych tej
samej prostej to mowimy ze maja zwroty przeciwne
Ktore z nastepujacych par wektorow rownoleglych ma zwrot zgodny a ktore przeciwny
u[3,2,1] , v[6,4,2]
u[−1,2] , v[−4,8]
u[1,−3,1] v[−2,6,−2]
9 lut 10:08
Jerzy:
Witaj

a) v = 2*u ( ten sam zwrot )
b) v = 4*u ( ten sam zwrot)
c) v =
−2*u ( przeciwne zwroty )
9 lut 10:26
6latek: Witaj

Dziękuje Ci .
9 lut 12:35
6latek: Jeszcze jedno
Sprawdz czy nastepujace pary wektorow sa rownolegle
u[−1,3,5]
v[4,−12,20]
wiec licze
wedglug mnie nie sa rownolegle a w ksiazce mam ze sa
9 lut 19:04
Jerzy:
Ptrawdopodobnie nie wydrukowali minusa przed 5 lub 20
9 lut 19:53
6latek: Tak tez myslalem
9 lut 20:03
Damian#UDM: Dana jest baz przestrzeni R3.
[1, 1, 2]
[1, 1, 1]
[0, 1, 2]
Znaleźć współrzędne wektora [−2, −4, 1] w tej bazie.
Jak to zadanie rozwiązać?
10 lut 13:34