matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wariancja
js:
wariancja zmiennej losowej X jest równa 3. zmienna losowa Y = −5X + 1 ile wynosi wariancja zmiennej Y?
8 lut 13:31
Qulka:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wariancja#W%C5%82asno%C5%9Bci_wariancji
punkt 3 i 4 więc D
2
(Y)=25•3=75
8 lut 14:28