3003: znowu źle wpisane, czy posty da się edytować?
7 lut 17:35
6latek: Niestety nie da sie .
Moze wrzuc na zapodaj
7 lut 17:36
ICSP: Jeżeli zapisze za pomocą dużej litery U zamiast małej będzie ładnie widać.
7 lut 17:39
6latek: | | √n2+√n+1−√n2−√n−1 | |
kn= |
| |
| | √n+1−√n | |
tak ma byc?
7 lut 17:43
3003: @6latek dokładnie tak
7 lut 17:45
ICSP: | | (√n+1 + √n−1)(√n + 1 + √n) | |
kn = |
| = |
| | √n2 + √n+1 + √n2 − √n−1 | |
| | (√1 + 1/n + √1 − 1/n)(√1 + 1/n + 1) | |
= |
| → |
| | √1 + √n+1/n2 + √1 − √n−1/n2 | |
| | (√1 + 0 + √1 − 0)(√1 + 0 + 1 | |
→ |
| = 2 |
| | √1 + 0 + √1 − 0 | |
7 lut 18:40