matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbieżność szeregu
yu:
Wyznacz zbieżność i sumę szeregu:
∞
S=∑ Un n=1
−7,4
(
)
9
−7,8
Un=
n
pomoże ktoś to obliczyć?
7 lut 12:37
Maciess:
Rozbieżny
7 lut 12:49
yu:
a taki jak obliczyć?
10+1
Un=
(7+3)
n
7 lut 13:00
yu:
też pod tą samą sumę (wzór)
7 lut 13:00
yu:
pomoże ktoś?
7 lut 13:23