interpretacja
VII: W rownaniu
5x2−kx+1=0 wyznacz wspolczynnik k taki ze,aby roznica pierwiastkow rownania byla rowna
jednosci
Tutaj pojawia sie problem gdyz sa dwie rozne interpretacje tego zadania
W jednym zbiorze zadan jest liczone x1−x2=1
natomiast w nowszym autor pisze ze nalezy liczyc x2−x1 gdyz roznica x1−x2 jest mniejsza od
jednosci
ja bym sie przychylal do tej drugiej wersji
6 lut 13:49
Jerzy:
Witaj

To nie ma znaczenia.Ty ustalasz , który pierwiastek to x
1,a który x
2.
6 lut 13:54
VII: Dzien dobry

Rozumiem .
6 lut 13:55
Qulka: policz |x1−x2|=1
6 lut 17:50
VII: Wydaje sie ze takze mozna tez policzyc
Autorzy(jednak) napisali tak
Roznica pierwiastkow x2−x1= ......=1
(roznica x1−x−2 jako ujemna jest rozna od1 )
6 lut 17:57
Qulka: obojętne.. i tak podnieś obustronnie do kwadratu i wzory Viete'a
6 lut 18:03
VII: Qulka
Pytalem sie Ciebie niedawno czy masz ksiazke Zofia Krygowska Konstrukcje geometryczne na
plaszczyznie
jesli nie masz to moge Ci wyslac w pdf
6 lut 18:34
Qulka: a poproszę pdf

ab70@o2.pl
6 lut 18:35
Qulka: dzięki
6 lut 20:53
6latek: A prosze bardzo . Moze sie przyda
7 lut 10:09
stan:
10 lut 13:02
Mila:
10 lut 13:02
Damian#UDM: 6latek ja również poproszę tę książkę. Podsyłam adres e−mail: szary002@wp.pl
Z góry dziękuję za pomoc!
10 lut 13:35