matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kuba:
Ile musi się równać parametr a, aby granica w punkcie 0 była równa 1/2. F(x) = sinax/x
6 lut 13:46
ICSP:
sinax
sinax
=
* a → 1 * a = a gdy x → 0 i a ∊ R
x
ax
6 lut 13:49
Kuba:
Dziękuję😁
6 lut 13:55