jak policzyc
michal: Hej
jak to policzyć?
5 lut 17:21
VII: | (2+4i)(1+i) | |
| = licz |
| 1−i)(1+i) | |
5 lut 17:24
VII: U ciebie tak
| (2+4j)(1−j) | |
| sam licz gdyz ja wiem ze i2=−1 natomiast nie wiem ile to jest j2 |
| (1−j)(1+j) | |
5 lut 17:27
VII: Na gorze ma byc 1+j zamiast (1−j)
5 lut 17:28
Filip:
ja wiem, że j2=−1
5 lut 18:01
VII: Prosze sie nie gniewac ale zapis j zamiast i to jest po prostu fanaberia .
Powszechnie jest stosowany (i) . Skoro juz wie ze j2=−1 to juz latwo policzy .
5 lut 18:05
Filip: nie
5 lut 18:36
janek191:
Michał uczy się na elektryka
5 lut 18:44
VII: Dobry wieczor
janek191 
Zapowiadaja sniegi .Moze Cie tam nie zasypie
5 lut 18:45
janek191:
Witaj.
Jeszcze śnieg nie pada, ale mróz już ściska ( − 3
oC).
5 lut 18:50
VII: U corki w Niemczech padal deszcz ale zapowiadaja sniegi wiec u mnie pewnie bedzie za dwa dni
tez padac snieg
5 lut 18:52