matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozniczkowanie
Kasia:
Niech funkcja różniczkowalna y = y(x) będzie określona równaniem x
3
+ y
3
= 3xy. Znajdź wszystkie punkty x ≠ 0 takie, że y(x) = x. Nie mam w ogóle pomysłu na to zadanie, proszę o pomoc
4 lut 11:23
Kasia:
.
4 lut 18:30