Oblicz
Koala: Cześć mam zadanie z matematyki dyskretnej i nie wiem jak się za nie zabrać.
Treść: Oblicz:
a) (2n) n jest idealnie nad dwójką,
b) (0(n+1) ) n+1 jest idealnie nad zerem
c) (3− √2)4
Nie wiem jak zrobić pierwsze dwa przykłady. Jeśli ktoś wie jak się za nie zabrać będę bardzo
wdzięczny.
4 lut 09:58
4 lut 13:19
janek191:
| | ( n +1) ! | | ( n +1) ! | |
= |
| = |
| = 1 |
| | 0 ! *(n +1 − 0)! | | 1*( n + 1) ! | |
4 lut 13:23
Jerzy:
| | (n − 2)!(n − 1)n | | (n − 1)n | |
13:19 ... = |
| = |
| |
| | 2(n − 2)! | | 2 | |
4 lut 14:31