matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam
Kamila:
Witam, proszę o pomoc
Próbowałam z definicji granicy, ale nic konkretnego nie chce mi wyjść. Niech lim xn = a, a > 0, i lim yn = ±
∞
. Pokazać, »e lim xnyn = ±
∞
.
3 lut 21:47
M:
3 lut 18:41