(1+i)(30+30i) | ||
z= | ||
(4+2i)(1−3i) |
8+16√3i | ||
z= | ||
5−3√3i |
(1+i)*(30+30i) | 30*(1+i)2 | (1+i)2 | ||||
z= | = | =30* | = | |||
(4+2i)(1−3i) | 2*(2+i)(1−3i) | (5−5i) |
(1+i)2 | ||
=3* | ||
1−i |
π | π | |||
(1+i)=√2*(cos | +i sin | ) | ||
4 | 4 |
π | π | |||
(1+i)2=2*(cos | +i sin | ) | ||
2 | 2 |
π | π | 7π | 7π | |||||
(1−i)=√2*(cos(2π− | )+sin(2π− | )=√2*(cos | +i sin | ) | ||||
4 | 4 | 4 | 4 |
| |||||||||||||||||
z=3* | = | ||||||||||||||||
|
π | 7π | π | 7π | |||||
=3√2*(cos( | − | )+i sin ( | − | )= | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
−5π | 5π | 3π | 3π | |||||
=3√2*(cos( | )+i sin(− | )=3√2*(cos( | +i sin | |||||
4 | 4 | 4 | 4 |
3π | 3π | |||
z=3√2*(cos( | +i sin | |||
4 | 4 |
√2 | √2 | |||
z=3√2*(− | +i | )= | ||
2 | 2 |
3π | 3π | |||
4) z20=(3√2)20*(cos( | )+i sin( | ))20= | ||
4 | 4 |
3π | 3π | |||
=320*210*(cos(20* | )+i sin (20* | ))= | ||
4 | 4 |
(1+i)2 | ||
i w wyniku Z=6* | ||
1−x |
π | ||
α= | ||
4 |
π | π | |||
(1+i)=√2*(cos | +i sin | ) | ||
4 | 4 |
π | 7π | |||
β=2π− | = | ) | ||
4 | 4 |
7π | 7π | |||
1−i=√2*(cos | +i sin | ) | ||
4 | 4 |
30*(1+i)2 | ||
W pierwszej linijce : ostatni zapis powinien być : | ||
2*(5−5i) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |