.
xyz: Pytanie co oznacza zapis: A to jest zbiór
A=((x,y)∊R
2
2x=y) ∨ y>0))
B=((x,y)∊R
2;−x
2+9>y)
Chodzi mi jak to narysować, pierwszy raz widzę taki zapis, wytłumaczy ktoś?
3 lut 00:14
Qulka: (x,y)∊R2 oznacza że masz narysować układ współrzędnych
3 lut 00:36
Qulka:

A to zielona półprosta
B to wszystko pod niebieską
3 lut 00:39
ite:
Qulka W zbiorze A (tym zapłakanym) jest alternatywa, a narysowałaś część wspólną.
3 lut 08:30
Qulka: rzeczywiście ... no to do A należy wszystko co jest nad osią X i przedłużenie zielonej w dół
w tym edytorze zamalowywanie obszarów jest totalnie nieczytelne więc szkoda czasu na obrazek
3 lut 09:31
xyz: A co oznacza −x2+9>y?
3 lut 12:27
Jerzy:
Cały obszar pod wykresem paraboli y = − x2 + 9
3 lut 12:31
xyz: A nie odwrotnie?
3 lut 13:20
Jerzy:
Nie.
3 lut 13:22