liczby zespolone
przemysław g: hej
jeśli moduł jest pierwiastkiem 2 stopnia
a chce policzyć ze wzoru który leżał obok wzoru de moivre'a na pierwiastki stopnia n z liczby
zespolonej
stopnia n to
3√z
np n=3
|z|=√2
to licze dla n=6 ?
2 lut 23:32
Filip:
podaj treść zadania
3 lut 01:28
3 lut 07:36
jc: Nie możesz napisać z=3√2+2i i dalej |z|, bo nie wiadomo, co to jest moduł zbioru,
chyba że |z| oznacza liczbę elementów zbioru i wtedy |z|=3.
3 lut 09:18
Qulka: w tamtym wzorze z linku o który pyta to |z| oznacza długość i n=3
3 lut 11:04