funckja :)
hay: 1. Najmniejszą wartość w przedziale <7,11> funkcja kwadratowa określona wzorem
f(x)= −(x−10)2+5 przyjmuje dla argumentu:
Odpowiedzi:
A. 11
B. 8
C. 9
D. 7
2. Najmniejszą wartość w przedziale <−11,−7> funkcja kwadratowa f(x)= −(x+10)2−5
przyjmuje dla argumentu:
A. −9
B. −11
C. −8
D. −7
2 lut 19:35
Qulka: 1.D 2D
2 lut 20:03
VII: f(x)=−(x−10)2+5
f(7)= −(7−10)2+5= −9+5=−4
f(9)= −(9−10)2+5= −1+5=4
f(8)= −(8−10)2+5= −4+5=1
f(11)= −(11−10)2+5= −1+5=4
min dla f(7)=−4
Nastepne tak samo zrobic
2 lut 20:06
Qulka: po co tak dookoła skoro widać że max to dla x=10 więc im dalej od max tym niżej
2 lut 20:10
VII: Dobry wieczor
Qulka 
Jest tez tak , Nie zawsze to co oczywiste dla nas jest oczywiste dla drugiego .
Policzy moze wyciagnie wnioski
2 lut 20:19
Qulka: współczesna młodzież...nie sądzę...policzy, naliczy się i pójdzie dalej i powie że bez sensu
ta matma...
trzeba im pokazywać, że można łatwiej i szybciej i warto się uczyć
2 lut 21:26