1 | ||
Całka ∫ | dx | |
cosx |
1 | ||
na ∫ | *cosx i dalej prosto, ale chciałem zapytać albo znaleźć swój błąd w | |
1−sin2x |
1 | sinx−1 | |||
Bo bez podstawienia uniwersalnego wynik wychodzi − | ln| | a uniwersalnie | ||
2 | sinx+1 |
1+tgx2 | ||
ln| | | | |
1−tgx2 |
1 |
| dt | ||||||||||
∫ | dx=∫ | = 2∫ | ||||||||||
cosx |
| 1−t2 |
12 | 12 | 1 | 1 | |||||
2∫ | +2∫ | = ∫ | dt+∫ | dt = ln|1+t|−ln|1−t| | ||||
1−t | 1+t | 1−t | 1+t |
1 | 1+ sin x | |||
... = | ln | , bez modułu | ||
2 | 1 − sin x |
1+ sin x | 1+tg x/2 | ||
=( | )2 | ||
1 − sin x | 1−tg x/2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |