matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odwrotny
Srodulo:
Czy ktoś pokaże jak wyznaczyć 13
−1
w Z
123
2 lut 00:03
jc:
Euklides. 123=13*10−7 13=2*7−1 1=2*7−13 = 2*(13*10−123)−13=19*13−2*123 Odwrotnością 13 jest 19.
2 lut 00:28
Srodulo:
Nic z tego nie czaje
2 lut 00:29