matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaż liczbę rozwiązań równania x do 2potęgi-3x=0
Martusia:
wskaż liczbę rozwiązań równania x do 2potęgi−3x=0
2 mar 18:14
Julek:
x
2
−3x = 0 x(x−3) = 0 dla x ∊ {0;3} Dwa rozwiązania
2 mar 18:16