Wektory
Agaria208:

Dane są wektory u
→ =[2,3], v
→ = [−1,5]. Oblicz długość wektora 2u
→ − 3v
→ .
W kratki poniżej wpisz kolejno – od lewej do prawej – cyfrę jedności oraz pierwszą i drugą
cyfrę
po przecinku nieskończonego rozwinięcia dziesiętnego otrzymanego wyniku.
1 lut 20:47
Qulka:

no i się nie mieści

czerwony to [7;−9] długość to
√72+(−9)2 = ....
1 lut 20:52
janek191:
→ →
2 u − 3 v = [ 7, − 9]
1 lut 20:52
blabla:
d=√130 ≈11,40175
|1|4|0|
1 lut 20:54
Agaria208: A jak wpisać w te kratki to rozwinięcie dziesiętne
1 lut 20:55
Qulka: tak jak ten czerwony zapis powyżej
1 lut 20:55