matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
greg:
Wykaż,że pole trapezu jest równe polu trójkąta
1 lut 16:45
janek191:
POLE TRAPEZU
√
3
P = 3*0,5 *r
2
*sin 60
o
= 1,5 r
2
*
2
Pole trójkąta
√
3
P = 3* 0,5 *r
2
*sin 120
o
= 1,5 r
2
*
2
1 lut 16:51
przemysław g:
1 lut 17:28
a@b:
@
Janek
Wziąłeś szczególny przypadek trójkąta równobocznego
1 lut 17:34