Rownanie
VII: Rozwiazac rownanie
31 sty 22:57
a@b:
| | 1 | | 1 | |
x=1000 v x= |
| v x=10 v x= |
| |
| | 1000 | | 10 | |
============================
31 sty 23:11
Qulka: właśnie miałam to pisać ...dobrze że kliknęłam odśwież
31 sty 23:13
Qulka: logarytmujesz stronami i podstaw za logx = t i będzie t4−10t2+9=0
31 sty 23:14
a@b:
31 sty 23:14
VII: Qulka wiem ze sie tutaj zle pisze ale mozesz napisac jak do tego rownania
dwukwadratowego dojsc
31 sty 23:23
VII: zlogarytmuje lewa strone logarytmem przy podstawie x
i dostane logxxlog2x= log2x
prawa strona po zlogarytmowaniu logarytmem przy podstawie x = logxx10−logx
109logx10}=10− co?
31 sty 23:30
VII:
31 sty 23:38
VII: Qulka jesli znajdziesz czas to prosze rozpisz to .dziekuje i dobrej nocy
1 lut 00:42
Qulka: logarytm przy podstawie 10
logxlog2x=logx10 − log109logx10
log2x•logx=10•logx − 9logx10•log10
log3x=10•logx − 9logx10
logx=t logab=1/logba
t3=10t−9/t itd
1 lut 00:49
VII: Bardzo dziekuje . Dalej sobie poradze
1 lut 10:36