Prawdopodobieństwo
misz: Rzucamy dwukrotnie kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia ze w drugim rzucie
wypadła liczba oczek
mniejsza niż liczba oczek w pierwszym rzucie.
29 sty 17:42
Mila:
|Ω|=36
A− w drugim rzucie wypadła liczba oczek mniejsza niż liczba oczek w pierwszym rzucie.
| | | |
|A|= | =15 − liczba ciągów malejących ze zbioru {1,2,3,4,5,6} |
| | |
29 sty 17:47
ZZZ: bez tych wzór kazdy wie, ten kto kula kostką

że będzie to połowa − 1= {3.3}
29 sty 18:27
Mila:
(36−6):2
29 sty 19:07