Geometria
poeta:

Wielościan przedstawiony na rysunku poniżej jest sześcianem o boku długości
𝑎 = 16{2} , a punkty A, B i C są środkami jego krawędzi. Oblicz pole trójkąta ABC.
29 sty 17:06
Mila:
Niechaj
poeta Pana Pitagorasa o pomoc poprosi
29 sty 18:12
VII: A jakiś numer telefonu do niego można prosić?
29 sty 18:20
Mila:
Nie znam, ale mogę pomóc, jeśli poeta nie skorzystał z pomocy.
29 sty 19:05
VII: Wobec tego prosze pokazac jak policzyc.
29 sty 21:47
Mila:

a=16
√2
1) W ΔABL:
2) W ΔKAL:
p
2=(8
√2)
2+640=768
| | p2√3 | | 768√3 | |
3) PΔKLM= |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | |
P
ΔKLM=192
√3
===========
29 sty 22:25
a@b:

W ΔKLM
b
2=16
2+(16
√2)
2
b
2= 16
2*3= 4*64*3
P
Δ=192
√3
=========
29 sty 22:33
VII: Dziękuje.
29 sty 22:54