matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
justka:
mam takie zadanie pomoże ktoś
Z talii 52 kart losujemy jedna kartę a]Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń :A− losowo wybrana karta jest pikiem B− losowo wybrana karta jest asem
2 mar 17:34
ewcia:
|Ω|=52 |A| = 13
13
1
P(A) =
=
52
4
|B| = 4
4
1
P(B) =
=
52
13
2 mar 17:39