Algebra zbiorow
VII: W prostokatnym ukladzie wspolrzednych (na oddzielnych rysunkach ) zaznaczyc zbiory A, B, oraz
A∩B
A={x;y): x∊R∧y∊R∧ sin(x+y)=0}
B={(x;y): x∊R ∧ y∊R ∧ cos(x−y)=0}
27 sty 19:19
VII:
27 sty 20:46
Saizou :

A:
sin(x+y) = 0
sin(x+y) = sin(kπ), dla k∊ℤ
x+y = kπ
y = −x+kπ (prosta; dla konkretnych k, będą to proste równolegle)
analogicznie B
27 sty 20:57
VII: cos(x−y)=0
Mozna to jeszcze jakos uproscic?
dzieki za A)
27 sty 21:07
27 sty 21:10
VII: Dziekuje za pomoc .
Powinienem juz dokonczyc .
27 sty 21:17
VII:
https://zapodaj.net/f44a3be158466.jpg.html
Troche nie rozumiem tej tabelki dla k i l
Ogolnie to bym robil tak
k=0 il=0 wyliczyl x i y
k=0 i l=1 wyliczyl x i y
k=0 i l=2 −−−−−−−−−−−−−
Policzy pare punktow
potem dla
k=1 i l=0
k=1 i l=1
k=1 i l=2
teraz k=−1 i l=0 itd
28 sty 11:49