rodziny zbiorów
asd: Wyznaczyc sume i iloczyn dla rodziny zbiorow.
Nie rozumiem pojecia iloczynu,tak mi sie wydaje.Moze tez blednie rozumiem sume.
An = {x∊R: n−1≤x<n},n∊N,n>0
To będą liczby An = <n−1,n) z tymi zalozeniami,czyli dla n>0
<0;1),<1;2),<2;3),......,<n−1,n)
Więc rozumiem,że ta suma wygląda tak
Un∊N An = <0;∞)
Ale iloczyn rodziny zbiorów jak mam rozumieć?Iloczyn zbiorow A i B to są liczby które są w
zbiorze A i B.
Tutaj żaden przypadek się 'nie powtarza',więc:
∩n∊N An = ∅ ?
27 sty 17:14
janek191:
To będą przedziały An.
27 sty 17:22
asd: Dziękuje
27 sty 19:00