prosta i płaszczyzna
Krzrantop: Napisać równanie ogólne płaszczyzny π przechodzącej przez punkt P=(1,2,3)
i prostopadłej do prostej zadanej równaniem
wyznaczyć współrzędne rzutu prostokątnego punktu P na tę płaszczyznę o odległość P od π
27 sty 15:43
kerajs: ''Napisać równanie ogólne płaszczyzny ":
π: 2(x−1)+3(y−2)+2(z−3)=0
2x+3y+2z−14=0
''wyznaczyć współrzędne rzutu prostokątnego punktu P na tę płaszczyznę''
Punkt P' dostaniesz z układu: prosta i płaszczyzna
'' o odległość P od π'' (Pewnie zamiast ''o'' miało być ''i'')
|Pπ|=|PP'|=...
27 sty 16:05