Proste
Krzrantop: Znaleźć kąt pomiędzy prostymi:
oraz
27 sty 11:34
jfranek: Wyznacz wektory normalne pierwszej i drugiej prostej
27 sty 11:47
Jerzy:
Wektory kierunkowe, a nie normalne.
27 sty 11:52
jfranek: Tak, tak pomyliłem się, dzięki Jerzy
27 sty 12:04
Krzrantop: n1→=[3,−4,−2]
n2→=[2,1,−2]
v1=n1xn2 = [10,2,11]
m1→=[4,1,−6]
m1→=[1,−3,2]
v2=m1xm2=[−16,−14,−13]
tak?
27 sty 12:32
Jerzy:
11:34 . Tam chyba powinno być: 4x + y − 6z + 2
Wektorem normalnym płaszczyzny: x − 3z + 2 jest wektor [0,1,−3]
27 sty 12:43
Jerzy:
Teraz ja mam literówkę w drugiej linijce, miało być: y − 3z + 2 = 0
27 sty 12:48
Krzrantop: Czyli a→=[10,2,11] b→=[3,12,4]
| | 30+24+44 | |
cos(∠a→,b→)=aob= |
| |
| | √100+121+4√9+144+16 | |
tak?
27 sty 13:07
Krzrantop: Czyli a→=[10,2,11] b→=[3,12,4]
| | aob | | 30+24+44 | |
cos(∠a→,b→)= |
| = |
| |
| | |a||b| | | √100+121+4√9+144+16 | |
tak?
27 sty 13:09