matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyc pole podwykresu funkcji
jacek:
wyznaczyc pole podwykresu funkcji: nie ogarniam nic z tego czy mógłbym prosić o rozwiązanie i rozjaśnienie sytuacji
? a) y=x
3
, xe[0,2] b) y=1/x
4
, xe[1,4] c) y=16−x
2
, xe[−4,4]
26 sty 17:37
Qulka:
2 a) ∫ x
3
dx= x
4
/4 ]
0
2
=16/4−0/4 = 4 0
26 sty 17:50
Qulka:
liczysz całkę
26 sty 17:52