matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka potrójna
ziemniaczek:
Obliczyć całkę; ∫∫∫Ω xyz dxdydz gdzie Ω jest obszarem ograniczonym powierzchniami x=0, x=1, y=0, y=2, z=o, z=1−x
2
26 sty 13:35
kerajs:
=(∫
0
2
ydy)(∫
0
1
x(∫
0
1−x
2
zdz)dx)=...
26 sty 16:00