funkcja kwadratowa
:): Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f(x)=(x−p)(x−q) jest przedział:
p=2
q=−4
A. (−9, +00)
B.(−11, +00)
C. (−8, +00)
D. (9, +00)
Wskaz postać iloczynowa trójmianu y = −4x2 +12x+ 16
Odpowiedzi:
A. y= −4(x + 1)(x−4)
C. y= 4(x − 1)(x−4)
B. y= −4(1 + 1)(x+4)
D. y= −4(x−1)(x−4)
26 sty 12:05
ICSP: 1) Żaden z powyższych
2) − 4x2 + 12x + 16 = −4(x2 − 3x − 4) = −4(x−4)(x+1)
26 sty 12:10
janek191:
1) f(x) = ( x −2)*(x + 4) = x
2 +2 x − 8
y
w = 1 − 2 − 8 = −9
ZW
f = < − 9, +
∞)
26 sty 13:35