jadro odwzorowania
asd: Przeksztalcenie liniowe f:R3 −> R3 jest określone w następujący sposób:
g((x,y,z)) = (2x+y−z, y−x+3z, x−2y+3z).Wyznacz jadro tego odwzorowania.
Kerf={(x,y,z)∊R3:f((x,y,z)) = (0,0,0)} = {(x,y,z)∊R3: 2x+y−z = 0 ⋀ y−x+3z = 0 ⋀ x−2y+3z =
0}
2x+y−z=0
y−x+3z=0
x−2y+3z=0
Po rozwiazaniu ukladu:
x=y=z=0
{(x,y,z)∊R3:x=0 ⋀ y = 0 ⋀ z = 0} Jaki jest wniosek? {(x,y,z)∊R3:x=0 ⋀ y = 0 ⋀ z = 0} <
R3 ? Na tym stanąłem.
26 sty 10:15
jc: jądro = {(0,0,0)}
26 sty 10:33
Loki23: Monomorfizm
26 sty 10:33
asd: dziękuje
26 sty 10:50