Funkcja kwadratowa
jakub: Zapisz zbiór wartości oraz ustal przedziały monotoniczności funkcji opisanych wzorami
a. y=−3(x−2)2 +1
b. y=2(x−4)(x+2)
25 sty 14:21
Jerzy:

a)
25 sty 14:23
Jerzy:

b)
25 sty 14:25
Qulka:
a) ZW=(−∞;1> rośnie dla x∊(−∞;2> maleje dla x∊<2;∞)
b)ZW=<18;∞) maleje dla x∊(−∞;1> rośnie dla x∊<1;∞)
25 sty 14:25
jfranek: W oby dwóch przypadkach musisz przekształcić funkcję do postaci kanonicznej, żeby wyznaczyć
przedziały monotoniczności funkcji jak i również zbiór wartości
25 sty 14:26
Qulka: zgubiłam minus przed 18
25 sty 14:27