matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
999
999:
Funkcja kwadratowa, to : A. y = 3x−1 B. y = x C. y = (x+1)(x−2) D. y = x do potęgi 3
2 mar 17:01
R.W.16l:
C
2 mar 17:01
R.W.16l:
(x+1)(x−2)=x
2
−2x+x−2=x
2
−x−2 JEST OBECNE x
2
mickej CZYLI TO JEST F
2
2 mar 17:02