Która odpowiedz jest prawidłowa do tych zadań
gregor: zadanie 1.
Rzucono trzy razy symetryczną monetą. Prawdopodobieństwo tego, że reszka wypadła tylko w
dwu rzutach wynosi:
a) 0,25
b) 0,375
c) 0,125
d) 0,5
zadanie 2.
Średnia arytmetyczna liczb x, y, z, t jest równa 6. Średnia arytmetyczna liczb x, y, 10, z, t
jest
równa:
a) 6,8
b) 7
c)6,4
d)7,2
24 sty 12:49
janek191:
z.1
I Ω I = 2
3 = 8
A = { RRO,ROR,ORR}
Dokończ
24 sty 13:26
gregor: według mnie zadanie 1 odpowiedz b a zadnie 2 a czy dobrze?
24 sty 13:28
janek191:
x + y + z + t = 24
więc
| x + y + z + t + 10 | | 24 + 10 | |
| = |
| = 6,8 |
| 5 | | 5 | |
24 sty 13:28
janek191:
Tak
24 sty 13:29
gregor: a w zadaniu 1 odpowiedz b jest ok
24 sty 13:30
gregor: super dzięki
24 sty 13:30