matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania różniczkowe- metoda szeregowa
Kasia:
Wyznacz równania stanu metod szeregową: y''+4y'+3y=u'+2u
24 sty 00:17
Kasia:
Otrzymałam wynik: x
1
'=−3x
1
−u x
2
'=x
1
−5x
2
+u y=x
2
mógłby ktoś potwierdzić czy dobrze
24 sty 13:34