357
357: Zad 1 Funkcja kwadratowa, to :
A. y = 3x−1
B. y = x
C. y = (x+1)(−2)
D. y = x do potęgi 3
2 mar 16:54
ewcia:
nie ma tutaj funkcji kwadratowej
2 mar 16:55
Mickej: C
2 mar 16:57
Mickej: albo D
2 mar 16:57
Mickej: nie czekaj to będzie A
2 mar 16:57
R.W.16l: na logike... ludzie


Funkcja kwadratowa to taka, która ma x
2 w sobie
2 mar 16:57
Mickej: albo nie B
2 mar 16:57
R.W.16l: lol, wg mnie B... pierwiastek to rozwiązanie równania, a kwadrat to... x
2 mar 16:58
Mickej: Hmm więc według ciebie rw16
y=x
2*x to funkcja kwadratowa
2 mar 16:58
R.W.16l: nie Mickej, bo jak się wymnoży to będzie x
3... LUDZIE NA LOGIKJE
2 mar 16:59
R.W.16l: a w dodatku to jest R.W.16l a nie rw16
2 mar 16:59
Mickej: No ale przecież napisałeś że jak ma w sobie x2 no to przecież ma jak coś już piszesz to
sprecyzuj a nie rzuć pojęciem
2 mar 17:00
R.W.16l: Psieplasiam

jak mi głupio....
2 mar 17:01
Mickej: Oho kolejna emo Martynka.... a ja proszę abyś pisała w języku polskim
2 mar 17:04
2 mar 17:06
R.W.16l: dobra, z tym "

" przesadziłem
2 mar 17:07
Mickej:
2 mar 17:25