matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
100DniDoMatury:
|x+2|
Funkcja f określona jest wzorem f(x)=
Wyznacz granice lim
x
−
>
−
2
f(x)
x
3
+4x
2
+4x
Zrobiłem tak:
|x+2|
1
1
1
=
=
=
= −
∞
x(x+2)
2
x(x+2
−2*0
0
−
23 sty 14:22
Qulka:
ok
23 sty 15:21