matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi geometryczne
Licealistka:
Poomoocuu:(:( Wyznacz sume 10 wyrazów ciągu geometrycznego jeżeli a1=3 a2=1.5
2 mar 16:47
Basia:
oblicz q
a
n+1
q=
a więc również
a)n
a
2
q=
a
1
zastosuj wzór na S
n
podstawiając za n 10
2 mar 17:40