rozwiąż równaie - liczby zespolone
9947: Ktoś wie jak to zrobić ? Rozwiąż równaie − liczby zespolone.
1) z3+2iz2−6z+12i3=0
2) z2−2z−3zi+3i+i=0
20 sty 23:37
Qulka: i2=−1
z3+2iz2−6z−12i=0
z2(z−2i)−6(z−2i)=0
(z2−6)(z−2i)=0
z=√6 lub −√6 lub 2i
20 sty 23:42
VII: a) i3=−i
z3+2iz2−6z−12i =0
z2(z+2i)−6(z+2i)=0
(z+2i)(z2−6)=0
b) z2−z(2+3i)+4i=0
20 sty 23:43
Qulka: zgadzam się z VII

w nawiasie jest plus
20 sty 23:45
VII: Dobry wieczor

Zdrowa? Nie dajesz sie wirusowi?
20 sty 23:47
Qulka: takich wariatek jak ja nawet wirus się nie ima
20 sty 23:49
VII: Pomimo tego uważaj na siebie
20 sty 23:54