matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
xx:
1
∫
(2−x)
√
1−x
podsunie mi ktos pomysl jak to policzyc
20 sty 21:05
ICSP:
t =
√
1 − x
t
2
= 1 − x t
2
+ 1 = 2 − x −2tdt = dx −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−2t
= ∫
dt = ...
(t
2
+ 1)t
20 sty 21:08
xx:
dzieki
20 sty 21:47