statystyka
Andrzej_99: Hej, mam taki problem ze statystyki.
Oblicz korzystając z rozkładu dwumianowego, wartości krytyczne dla testu znaków :
alfa =0.05
n = 10
Bardzo proszę pomoc. Przeszukałem chyba pół internetu i niestety nie mam pojęcia jak można
to obliczyć. Na każdej stronie jest po prostu tabela z tymi wartościami...
20 sty 18:25
20 sty 22:53
Andrzej_99: Tutaj jest pokazane jak obliczyć P wartości, a ja muszę policzyć co innego.
No chyba że ja po prostu tego zapisu nie rozumiem...
Proszę o pomoc.
Ogólnie w zadaniu chodzi o to by zrobić "samemu" tablice wartości krytycznych dla Testu Znaków,
nie Wilcoxona.
21 sty 01:31
Qulka: no i to masz tam rozpisane ...
wartości krytyczne to wtedy kiedy P wartość (po ludzku prawdopodobieństwo) jest równe alfie
(poziomowi istotności)
wstawiając p=0,05 n=10 liczysz r i dostajesz r krytyczne
21 sty 04:12