matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaż funkcje kwadratową
Kasia:
Wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział <a, +00) a= −1 Odpowiedzi A. y=−(x + 3)
2
– 1 B. y=(x + 3)² – 1 C. y=−2(x + 4)
2
+ 1 D. y= (2+3)
2
+1
20 sty 17:21
VII:
B)
20 sty 17:23