matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
357
357:
Pierwiastki równania (x−2) (x+1) (x+3) = 0 wynoszą: A. X=2,X=1 B. X=2, X=−1, X=−3 C. X=−2, X=−1, X=−3 D. X=2,X=1, X=3
2 mar 16:43
R.W.16l:
x−2=0
v
x+1=0
v
x+3=0 x=2
v
x=1
v
x=−3 B.
2 mar 16:52