funkcja kwadratowa
Kasia: Funkcja kwadratowa f(x)=x2 +bx+c, jest malejąca dla x należy do przedziału (−00, −2> a zbiorem
jej wartości jest przedział. Postać kanoniczna tej funkcji opisana jest wzorem:
A. y= −(x+4)2 + 2
B. y=−(x + 2)2 − 4
C. y=−(1−4)2− 2
D. y= (x − 2)2 − 4
20 sty 17:15
chichi:
Brak prawidłowej odpowiedzi

Zbiorem wartości funkcji kwadratowej jest przedział, toż to odkrycie
20 sty 17:23
ICSP: Jeżeli funkcję zdefiniujemy na zbiorze jednoelementowym to jej zbiorem wartości nie będzie
przedział
20 sty 17:24
chichi:
@
ICSP tu jest problem z zadaniami z podstawy na poziomie 1 klasy liceum, no ale to co
piszesz to oczywiście prawda

Teraz wytłumacz to Kasi jak już naruszyłeś temat haha pozdrawiam i cierpliwości życzę
20 sty 17:30