matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Kasia:
Funkcja kwadratowa określona jest wzorem f(x)+x
2
− 8x− 3 Odpowiedzi: A. f(1)=−6 B. f(1)= −9
20 sty 16:56
chichi:
f(1)=1−8−3=−10
20 sty 16:57
janek191:
f(x) = x
2
− 8 x − 3 f(1) = 1 − 8*1 − 3 = 1 − 11 = − 10
20 sty 16:58